FR
Zorro
Marktleider in campingcars

Veelgestelde vragen over campingcars

 

 "Moet je voor een campingcar te trekken een speciaal rijbewijs hebben?"

Neen. Iedereen in het bezit van een normaal autorijbewijs mag met een campingcar rijden! Bij een caravan heb je dit wel nodig.

 

  "Heb ik een zware motor nodig om een campingcar te kunnen trekken?"

Neen. Het leeggewicht van de campingcars schommelt rond 380kg. Een gewicht dat bijna alle wagens kunnen trekken zonder problemen. Bij een caravan is dit, omwille van het hoge gewicht, niet zo. Hou er wel rekening mee dat bepaalde milieuvriendelijke wagens niks mogen trekken, ondanks het feit dat de motor dit wel aankan. Voor meer info raadpleegt U best uw garagehouder.

 

"Hoe snel mag ik rijden met een campingcar?"

Met een campingcar kan je overal het normale verkeer volgen zonder problemen. In Frankrijk op de autostrade is bijvoorbeeld 130km/u toegelaten en veilig!

In Nederland en Duitsland zijn er wel beperkingen voor het rijden met een aanhanger.

"Moet ik naar de technische controle met een campingcar?"

Neen. Een aanhangwagen dient pas gekeurd te worden vanaf een gewicht van 750kg. Met een caravan moet dit meestal wel.

 

"Betaal je extra péage in Frankrijk voor een campingcar?"

Neen. Je betaalt hetzelfde tarief als een normale wagen in tegenstelling tot wanneer je een caravan trekt.

 

"Kan ik met een campingcar ook in de winter gaan kamperen?"

Campingcars worden meestal aangeschaft om de zomervakantie mee door te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat je er niet mee weg kan als het wat minder warm is. Omwille van het feit dat je niet op de grond ligt, heb je ook minder last van de kou in tegenstelling tot een tent. Over het algemeen trekt men er met de campingcar op uit van april tot september.

 

We zijn nu GESLOTEN

Rudi Scheys
Dat de mensen van Zorro klantvriendelijk zijn, wisten we reeds van toen we er onze eerste campingcar kochten. Wat we zaterdag meemaakten sloeg echter alles. We stonden op zaterdag voor Pinksteren klaar om met onze splinternieuwe caravan voor het eerst op weekend te trekken om ze eens uit te proberentoen bleek dat we de stekker met adaptor voor een 7-polig contactdoos niet konden koppelen aan de wagen. Na een uurtje klungelen kwamen we op het idee raad te gaan vragen bij Zorro 400 meter verderop. We mochten meteen met de caravan tot bij hen komen en ondanks het een drukke winkeldag was heeft mevrouw ruim de tijd genomen om ons terug op weg te helpen. Als er een superlatief voor klantvriendelijkheid is, dan kan je die bij Zorro gaan zoeken. Hartelijk dank, we hebben dank zij jullie een heerlijk weekend beleefd en zullen dit nooit vergeten.
Gastenboek