FR
Zorro
Marktleider in campingcars

Veelgestelde vragen over campingcars

 

 "Moet je voor een campingcar te trekken een speciaal rijbewijs hebben?"

Neen. Iedereen in het bezit van een normaal autorijbewijs mag met een campingcar rijden! Bij een caravan heb je dit wel nodig.

 

  "Heb ik een zware motor nodig om een campingcar te kunnen trekken?"

Neen. Het leeggewicht van de campingcars schommelt rond 380kg. Een gewicht dat bijna alle wagens kunnen trekken zonder problemen. Bij een caravan is dit, omwille van het hoge gewicht, niet zo. Hou er wel rekening mee dat bepaalde milieuvriendelijke wagens niks mogen trekken, ondanks het feit dat de motor dit wel aankan. Voor meer info raadpleegt U best uw garagehouder.

 

"Hoe snel mag ik rijden met een campingcar?"

Met een campingcar kan je overal het normale verkeer volgen zonder problemen. In Frankrijk op de autostrade is bijvoorbeeld 130km/u toegelaten en veilig!

In Nederland en Duitsland zijn er wel beperkingen voor het rijden met een aanhanger.

"Moet ik naar de technische controle met een campingcar?"

Neen. Een aanhangwagen dient pas gekeurd te worden vanaf een gewicht van 750kg. Met een caravan moet dit meestal wel.

 

"Betaal je extra péage in Frankrijk voor een campingcar?"

Neen. Je betaalt hetzelfde tarief als een normale wagen in tegenstelling tot wanneer je een caravan trekt.

 

"Kan ik met een campingcar ook in de winter gaan kamperen?"

Campingcars worden meestal aangeschaft om de zomervakantie mee door te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat je er niet mee weg kan als het wat minder warm is. Omwille van het feit dat je niet op de grond ligt, heb je ook minder last van de kou in tegenstelling tot een tent. Over het algemeen trekt men er met de campingcar op uit van april tot september.

 

We zijn nu GESLOTEN

Beekman

In september vorig jaar hebben wij zeer goed advies gekregen bij de aanschaf van een CC / vouwwagen. Deze hebben wij in april mogen ophalen en na een uitgebreide uitleg van bijna 3 uur (voorzien van koffie / drankje) kregen wij ons “cc Zorro diploma”  :p en waren wij in een keer de trotse eigenaren van een Raclet Villanova!

Wat ons opviel toen we in de winkel waren, was dat mensen met een probleem (schuurtje in het doek, probleem met de rits oid) gelijk geholpen werden (reparatie terwijl je koffie zit te dinken!). De reden: je wilt toch zo snel mogelijk op vakantie? Dus wij helpen onze klanten graag zo snel mogelijk! Super service dus! (Fijne gedachte)

Deze week was het dan eindelijk zover; we gingen proefkamperen!!! Lukt het ons om de Raclet Villanova zelf goed op te zetten? Gelukkig is alles goed gegaan en zijn we erg blij met onze campingcar! Uiteraard willen wij onze kampeeruitzet nog uitbreiden, dus binnenkort maar weer eens naar Camping Zorro!

Gastenboek