FR
Zorro
Marktleider in campingcars

Veelgestelde vragen over campingcars

 

 "Moet je voor een campingcar te trekken een speciaal rijbewijs hebben?"

Neen. Iedereen in het bezit van een normaal autorijbewijs mag met een campingcar rijden! Bij een caravan heb je dit wel nodig.

 

  "Heb ik een zware motor nodig om een campingcar te kunnen trekken?"

Neen. Het leeggewicht van de campingcars schommelt rond 380kg. Een gewicht dat bijna alle wagens kunnen trekken zonder problemen. Bij een caravan is dit, omwille van het hoge gewicht, niet zo. Hou er wel rekening mee dat bepaalde milieuvriendelijke wagens niks mogen trekken, ondanks het feit dat de motor dit wel aankan. Voor meer info raadpleegt U best uw garagehouder.

 

"Hoe snel mag ik rijden met een campingcar?"

Met een campingcar kan je overal het normale verkeer volgen zonder problemen. In Frankrijk op de autostrade is bijvoorbeeld 130km/u toegelaten en veilig!

In Nederland en Duitsland zijn er wel beperkingen voor het rijden met een aanhanger.

"Moet ik naar de technische controle met een campingcar?"

Neen. Een aanhangwagen dient pas gekeurd te worden vanaf een gewicht van 750kg. Met een caravan moet dit meestal wel.

 

"Betaal je extra péage in Frankrijk voor een campingcar?"

Neen. Je betaalt hetzelfde tarief als een normale wagen in tegenstelling tot wanneer je een caravan trekt.

 

"Kan ik met een campingcar ook in de winter gaan kamperen?"

Campingcars worden meestal aangeschaft om de zomervakantie mee door te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat je er niet mee weg kan als het wat minder warm is. Omwille van het feit dat je niet op de grond ligt, heb je ook minder last van de kou in tegenstelling tot een tent. Over het algemeen trekt men er met de campingcar op uit van april tot september.

 

We zijn nu GESLOTEN

Familie Ruijs
Camping Zorro is een zeer klantvriendelijk bedrijf dat zeer goede service levert. Je wordt er werkelijk met open armen ontvangen alsof ze je al jaren kennen. Wij hebben als Nederlanders hier onze nieuwe vouwwagen gekocht omdat de prijs veel gunstiger was dan in Nederland. Daarnaast hebben wij een paar probleempjes gehad die moeiteloos werden opgelost. Alles wordt voor je in het werk gesteld omje te helpen. Kortom, aan alle Nederlanders die een goede vouwwagen zoeken. Aarzel niet en kijk eens over de grens bij Zorro.

Zorro, jullie zijn top!
Gastenboek